Seo Sökmotoroptimering

Internet är idag en självklart del av vårt liv och vår vardag, de flesta av oss skulle nog faktiskt inte kunna tänka oss ett liv utan The World Wide Web. Faktum är dock att internet är en förhållandevis ny uppfinning, och de sökmotorerna som vi idag aldrig skulle kunna navigera oss på internet utan, är likaså nya verktyg. Den största, och utan tvekan mest väletablerade sökmotorn är Google, följd av Yahoo och Bing. 

 

“Yet Another Hierarchical, Officious Oracle”

Yahoo är världens andra största sökmotor, och namnet står för “Yet Another Hierarchical, Officious Oracle”. Sökmotorn startades 1995 och är var då en internetpionjär. Yahoo är känd både som mailadress, som söktjänst och internetportal. Yahoo grundades som ett samarbete mellan två studenter från Stanford, och de både stunderna inspirerades av webbläsaren Mosaic – den första webbläsaren som fick ett brett genomslag. Det hela startade med att duon skapade en länkkatalog med namnet Jerry’s Guide to the World Wide Web, som då hade över 2 000 webbadresser.

 

Googol, även känt som Google

Vår tids utan tvekan största och mest väletablerade sökmotor och webbportal går under namnet Google, och namnet är faktiskt uppkallat efter den matematiska termen Googol, dvs 10^100. Sökmotorn är världens mest använda, och företaget Google erbjuder även en rad andra tjänster och mjukvaror såväl som hårdvaror. Ett klassiskt sätt för företag att optimera sin synlighet på sökmotorn är att använda sig av Googles egna verktyg Google ads, tidigare kallad Google Adwords. Ett annat klassiskt sätt för att öka synligheten är att använda sig av sökmotoroptimering, förkortat kallat SEO. Sökmotorsoptimering ökar plattformens synlighet på vissa utvalda sökord.

 

Tredje största sökmotorn i världen

Trots att Bing är en liten sökmotor i förhållande till Google, så är webbportalen en väletablerad sökmotor, faktisk världens tredje största sökmotor. Sökmotorn har tidigare gått under namnen Live Sök, Windows Live Sök och MSN Sök, men heter sen Juni 2009 Bing. Bing ägs av Microsoft och erbjuder även söktjänster för bilder, videos, shopping, nyheter, resor och översättningar.

Sökmotorer och deras inverkan på internet
Tagged on: