Elbilar

I denna text tänkte jag prata lite om hur en elbil laddas, hur det funkar i vardagen, alltså inte det tekniska. Jag installerade ju en laddstation till min elbil förra veckan, och tog hjälp av ett superbra företag! De hjälpte mig med allt, installationen, försäkringen och skulle komma tillbaka om en vecka och se så att allt funkade som det skulle, så himla bra! Certifierade och allt! Jag tänkte ta upp allt det bra med min laddare och vad jag rekommenderar till dig för att underlätta laddningen och livet som elbilsägare!

Först och främst är det några viktiga saker du bör tänka på vid installation av laddbox.

  • Ha en certifierad installatör från ett företag som du litar på, snåla inte med detta för det kan bli riktigt riktigt dåligt i slutet. De kanske slarvar med det ena och det andra, och det vill du ju självklart inte, för riktigt allvarliga saker kan hända då.
  • Tänk inte på priset är mitt andra tips. Det kan låta dumt, men det är en investering att inte tänka för mycket på priser när det kommer till saker som laddning. Din bil kommer behöva en box eller stolpe i vilket fall, så snåla inte på det, för du kan behöva byta ut den eller värre att något förstörs för du snålat på produkten. Tro mig, de är ute efter att tjäna pengar men de vill också att deras grejer ska hålla och funka.
  • Mitt tredje tips är att se till att ha en bra jordfelsbrytare och att installera någon form av säkerhetsåtgärd i garaget där du laddar. Det är hög ström och vid minsta lilla fel kan det gå dåligt, så även fast du kanske känner att du redan gjort din investering genom bilen så måste du vara beredd på kostnader runt om, precis som med husdjur!

Sen har jag lite tips till er med hybridbilar!

  • Om du har en hybrid behövs det inte att du köper en lika stark stolpe ellet box, självklart KAN du göra det men eftersom din bil är 50/50 kan du köpa en lite billigare, det kommer självklart ta längre tid att ladda men i jämförelse med en ren elbil men tänk att det kompenseras.
  • Om du har en laddhybrid kan det ändå vara smart att investera i en box eller stolpe, mitt tips är laddbox laddhybrid. Det är så bra! Det är enkelt att installera, men följ gärna tipsen ovan för installationen gäller ju oavsett vilken bil du har såklart.

Nu har du fått några tips av mig! Följ dem så borde allt gå hem!

Elbilens laddning
Tagged on: