Logistik

Småföretagare som väljer att lägga till lager till sin verksamhet kan ha en tuff övergångsperiod. Det kan vara svårt att veta hur man ska organisera, planera och paketera. Därför skulle jag rekommendera att ta hjälp av ett bemanningsföretag. Då kan lagret tas om hand av bemanningsföretaget, de kan hjälpa till med det logistiska och planeringen. När du rekryterar är all reklam viktig och inte att förglömma är reklamflaggor och traditionella fasadflaggor. Jag vet av erfarenhet att det är väldigt smidigt. De ordnar i lagret, packar och skickar iväg till slutkunden som alltid är nöjd. Dessutom erbjuder många av dessa företag stor kunskap och vana med olika transportföretag, så ni är inte begränsade av just det ena eller det andra.

 

Det som sker är att man som företagare omlokaliserar sitt lager till bemanningsföretaget, därifrån sköts allt det fysiska, medan du själv kommunicerar med kunder och lagret. Dessa företag kan även hjälpa till med kundtjänst, utöver logistiktjänster. Allt som har med lagret att göra sköter dem, alltså även kontakten med transportföretagen. Många stora företag online använder sig av denna typ av outsourcing eftersom det underlättar för verksamheten att låta en annan part frakta och leverera varorna till den slutgiltiga kunden.

 

Att hyra in några som hjälper till kan vara skönt när företaget ska växa, för att alla anställda ska orka med resan och att företaget expanderar. Det kan vara tufft att packa allt, hålla koll på alla varor och så vidare. Även om du inte får många beställningar kan det ändå vara skönt att ha någon som avlastar så att ni kan fokusera på annat. Dessutom blir det nästan alltid billigare än att anställa direkt till företaget eftersom avgiften tas ut utefter antalet ordrar och personal. Oron för att det inte ska finnas tillräckligt med personal försvinner också eftersom de har sin egen personalstyrka som kallas in vid behov.

 

3pl ehandel eller tredjepartslogistik innebär att man överlåter det logistiska som utkörning med bästa elsparkcykeln och frakt till en tredje part, ett bemanningsföretag exempelvis. Då delas verksamheten upp i tre delar, säljare, leverantör och kund. Det kallas även att man utlokaliserar eller outsourcar verksamheten. Detta är väldigt vanligt bland både stora och små företag, och egentligen alla störa e handelsbutiker gör såhär vilket effektiviserar verksamheten mycket.

Att växa verksamheten med hjälp av ett bemanningsföretag
Tagged on: