Som företagare, oavsett enskild företagare eller aktiebolag står man inför många ekonomiska val och svårigheter när det kommer till kunder och betalningar. Att ha inköp och inkommande fakturor i sync generellt nästan omöjligt. För att få balans i sin ekonomi och veta att pengarna kommer in när man räknar med det har det under en längre tid funnits företag som arbetar med att garantera likviditeten. Ett av dessa finansbolag som arbetar med det vi kallar factoring är Prioritet Finans.

Factoring – Pengar direkt in på ditt konto

Istället för att vänta på att dina kunder betalar sina fakturor, normalt 30 dagar efter och som företagare vet man att det kan krävas både en och två påminnelser innan fakturan betalas. Det man gör vid factoring är att man säljer sin faktura till ett finansbolag som tar över ansvaret för att driva in fakturan mot en del av fakturans belopp. Fördelen är att du oftast har pengarna på kontot samma dag och kan snabbt betala dina egna fakturor och investera resten i fortsatta affärer.

Är Prioritet Finans ett finansbolag för mig?

Att börja med factoring kan i början kännas lite märkligt och ibland även lite dyrt men när man väl inser att man alltid har likvida medel blir det plötsligt värt det på alla sätt och vis. Ditt fokus blir att driva din verksamhet och inte huvudvärk om kapitalet du räknat med finns på kontot eller inte. Du slipper istället för att ligga ute med kapital betala en viss summa och fortsätta investera.

Läs mer om hur factoring och fakturaköp på prioritet.se

Factoring – För den moderna företagaren