Bostadspriserna i Stockholm står stilla och allt fler bostäder blir svårare att sälja under Oktober såldes det 15% färre bostäder än i fjol. Många mäklare börjar prata om att det är köparens marknad, då säljarna har svårt att få deras bostäder sålda. Detta är dock en sanning med modifikation då säljarna har väldigt höga förväntningar av slutpriset.

Har du spanat in ditt drömboende hos en fastighetsmäklare eller på hemnet är det dags att skaffa ett lånelöfte. Vissa banker är svårare än andra att fixa bolån på.

Det finns väldigt många jämförelse tjänster du kan använda dig av för att jämföra vad för ränta du kan få för ränta och villkor på ditt banklån. Vissa sajter erbjuder dig att ansöka om bolån med bara en UC. De har redan förhandlat villkoren åt dig.

Vad krävs för att få låna pengar?

För att få låna pengar till din bostad krävs att du har fast anställning och inga betalningsanmärkningar. Du måste även ha en kontaktinsats ditt ditt boende, har du inte det måste du ta ett till lån. Dock måste du i de flesta fallen spara ihop till 5% själv.

Amorteringskrav

Onsdagen 1 Juni infördes de obligatoriska amorteringskravet som innebär att vi måste amortera 2% per år ner till 70% och därefter 1% per år ner till 50%. Detta infördes för att skydda oss mot överbelåning då bostadsmarknaden har varit superhet de senaste åren.

Låna pengar till ditt drömboende