Att som ett litet växande bolag alltid få vänta på att kunder ska betala, om de betalar kan vara både nedsänkande för motivationen att fortsätta arbeta alla långa dagar och timmar om nätterna och stressande för man måste ju ändå överleva. Som tur är det finns det lösningar för både små och stora företag att hjälp av. Genom att vända sig till ett finansbolag med sina fakturor som helt således tar över ansvaret för att fakturan betalas vilket gör det enklare för dig att fokusera på det du är bra på, att skapa och sälja dina produkter och tjänster.

Factoring – Sälj din faktura

Factoring kan ses som komplicerat men det är det faktiskt inte, du säljer din faktura och finansbolaget köper din faktura och även indrivandet, deras vinst ligger i procentuell del av fakturans totala belopp. Det kan till en början kännas som att man ger bort pengar men när man märker att det faktiskt kommer in pengar fortare, man kan investera och framförallt leva så blir den kostnaden allt mer marginaliserad. I och med att du växer så blir oftast vinsten större även med den utgiften. Så därav kan factoring ses som en investering i sig.

Behåll likviditeten

Att hålla en hög likviditet gör att du är redo för ev. svårigheter som kan dyka upp, nedgångar i ekonomin då kunder tenderar till att vara ännu långsammare att betala. Fokusera på att driva ditt företag och lämna över de tråkiga bitarna till någon som är expert på ekonomi och fakturering det gör att allt bara blir roligare. Läs mer om fakturaköp och factoring här.

Factoring för det växande företaget